Kötelező energetikai szakreferens alkalmazása

Az energiahatékonysági törvény végrehajtásáról szóló 122/2015-ös kormányrendelet alapján minden olyan gazdálkodó szervezetnek kötelező energetikai szakreferenst igénybe venni, amelynek a tárgyévet megelőző 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladja a 400 000 kWh villamos energiát, a 100 000 m3 földgázt vagy a 3 400 GJ hőmennyiséget. Energetikai szakreferens a törvényi meghatározás alapján munkajogilag és társasági jogilag független természetes személy vagy gazdálkodó szervezet lehet.

Energetikai szakreferens szolgáltatásunk:

  1. A Havi jelentések készítése az energia fogyasztás és a számlák alapján, melyet az ügyfeleknek a saját weboldalukon szükséges megjeleníteni.
  2. Éves jelentés készítése minden év május 15-ig, melyet május 31-ig a MEKH-nek (Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal) elküldeni. Az anyagot a gazdálkodó szervezetnek a saját honlapján is fel kell tüntetnie.
  3. Nagyvállalat esetén nagyvállalati regisztráció intézése június 30-ig.
  4. Írásbeli tájékoztatás, amennyiben a törvényi szabályozás módosul vagy bővül, és újabb feladatok kerülnek meghatározásra.
  5. Opcionálisan lehívható: energiahatékonysági szemléletformálást tartalmazó összefoglaló dokumentum.

Tudja meg, hogy önök is érintettek-e, segítünk: www.infend.hu/energetikaiszakreferens

További fontos információk:
▪ Felügyeleti szerv? – Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)
▪ Ellenőrzés? – Igen, a MEKH bármikor ellenőrizhet
▪ Bírság? – a kiszabható bírság 1 – 5 millió HUF
Amennyiben igénybe szeretnék venni energetikai szakreferens szolgáltatásunkat, forduljanak hozzánk bizalommal és elkészítjük testreszabott ajánlatunkat! Bármilyen kérdésük lenne a témával kapcsolatosan, szívesen állunk a rendelkezésükre!

Üdvözlettel:
Fazekas Endre
ügyvezető
InFend Energy Kft.
1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.
+36-20/94-11-343
info@infend.hu
www.infend.hu